قبولی ۹ نفر از دانش‌آموزان “طرح حمایت تحصیلی” مهروماه

با شنیدن این خبر روزمان روشن‌تر شد. قبولی ۹ نفر از دانش‌آموزان “طرح حمایت تحصیلی” مهروماه تنها یک خبر ساده نیست بلکه نشان می‌دهد آنچه برای آن تلاش می‌کنیم به ثمر نشسته. تلاشی که بدون حضور حامیان پرمهرمان در “طرح حمایت تحصیلی” امکان‌پذیر نبود. حامیانی که با حمایت‌شان در سال‌های تحصیل این نوجوانان زمینه‌ساز این موفقیت شیرین شدند.
به داشتن چنین نوجوانانی که مغلوب سختی‌ها نشدند و در شرایط سخت به هدف خود اندیشیدند و تلاش کردند به خود می‌بالیم.
به امید روزی که امکان آموزش و درس خواندن برای همه کودکان مهیا شود.

روز ملی کودک

امروز روز ملی کودک است و این روز فرصتی است برای تاکید بر حقوق کودکان، به‌ویژه کودکانی که در معرض آسیب‌ و از حقوق ابتدایی خود محروم هستند. ما باید به آینده کودکان توجه ویژه داشته باشیم، چرا که آن‌ها از آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه هستند که با توجه ویژه دولت‌ها و مراقبین اصلی کودکان می‌توانند پایه‌گذاران فردای جامعه باشند.

کودکان کار، کودکان در معرض خشونت، تبعیض و بی‌عدالتی از جمله قربانیان اصلی غفلت دولت‌ها به عنوان مسئولین اصلی در درجه اول و عموم جامعه در درجه دوم هستند. ما برای تحقق حقوق کودکان نیاز به قوانینی داریم که از حقوق آنها محافظت کرده و ضمانت اجرایی داشته باشند تا بتوان مانع از ادامه استثمار و آسیب به کودکان شوند.
در دنیایی که جنگ‌ها، شورش‌ها و تروریسم هر روز جان کودکان را می‌گیرند و آن‌ها را از حق زندگی، آموزش و آرامش محروم می‌کنند، زمان آن رسیده که با همدلی و همکاری اجتماعی به حمایت از این کودکان بپردازیم.

نهادهایی چون سازمان‌های مردم‌نهاد نقش حیاتی در ایجاد آگاهی و تقویت همبستگی اجتماعی دارند. این سازمان‌ها می‌توانند جامعه را نسبت به مشکلات کودکان حساس کنند و با توانمندسازی کودکان، آن‌ها را برای آینده‌ای بهتر آماده کنند. این نهادها همچنین وظیفه مطالبه‌گری برای احقاق حقوق کودکان از برنامه‌ریزان و مسئولین را بر عهده دارند اما با این وجود همچنان این دولت‌ها هستند که مسئولیت اصلی صیانت از حقوق کودکان بر دوش آنهاست و سازمان‌های مردم‌نهاد نقش بازوی کمکی را بر عهده دارند.

به امید روزی که برقراری عدالت برای کودکان و رعایت حقوق اولیه آنها دغدغه همگان شود و همه ما به سهم خود برای زندگی بهتر برای کودکان گام برداریم.

گزارش مالی شش ماه نخست سال جاری (۱۴۰۳)

همواره به اصل شفافیت در مهروماه پایبند بوده‌ایم و همچنان با ارائه گزارش‌های مختلف به این اصل پایبند می‌مانیم. در این پست می‌توانید گزارش مالی شش ماه نخست سال جاری (۱۴۰۳) را مطالعه کنید.

باز آمد بوی ماه مهر، ماه مدرسه

باز آمد بوی ماه مهر، ماه مدرسه. سال تحصیلی جدید با حضور کودکانی که با شوق یادگیری وارد کلاس درس شدند در مهروماه آغاز شد. ما در مهروماه فرصت آموزش را برای کودکانی که به دلایل متعدد امکان ثبت نام در مدارس دولتی را ندارند فراهم می‌کنیم به امید روزی که همه کودکان از حق آموزش، یادگیری و رشد بهره ببرند.

کمپین “آموزش، تغییر، امید” تا پایان سال جاری برقرار است

کمپین “آموزش، تغییر، امید” تا پایان سال جاری برقرار است

برای تامین هزینه‌های آموزش زنان و کودکان در معرض آسیب. برای اینکه بتوانیم کودکان بیشتری را پشت نیمکت‌های کلاس درس بنشانیم و امیدوار باشیم که این کودکان آینده‌ای متفاوت برای خود بسازند.
در این گزارش میزان کمک‌های نقدی شما همراهان برای این کمپین از اسفند ۱۴۰۲ تا پایان شهریور ۱۴۰۳ را ارائه می‌کنیم چرا که معتقدیم شفافیت لز جمله اصول مهم ما در مهروماه است.

🔸بیانیه جمعی از سازمان‌های مردم‌نهاد به مناسبت آغاز سال تحصیلی؛

🔸بیانیه جمعی از سازمان‌های مردم‌نهاد به مناسبت آغاز سال تحصیلی؛
برخورداری از آموزش با کیفیت  و رایگان حق همه کودکان است!

هر ساله به بهانه آغاز بازگشایی مدارس و مناسبت‌های مرتبط با کودکان،  انبوهی از مسائل و مشکلات را مورد تاکید قرار داده  و بر احقاق حقوق کودکان پافشاری کرده‌ایم. با نگاهی گذرا بر اهم عناوین مطالبات، متوجه خواهیم شد که متاسفانه تا کنون گویا گوش شنوایی برای شنیدن آلام  و رنج‌های بی‌شمار کودکان وجود ندارد .

آمار رو به رشد کودکان خارج از چرخه تحصیل، وضعیت بغرنج کودکان مهاجر و کودکان زباله گرد، گسترش روز افزون مدارس خصوصی، فقیرتر شدن رو به گسترش اموزش و پرورش دولتی، بی‌عدالتی مفرط در حق بقا و رشد و آموزش کودکان سیستان و بلوچستان و ایلام و کردستان و خوزستان و .. همه و همه مرارت‌های پرتکرار کودکان این سرزمین است.

ازدواج در سنین کودکی را از رسانه ملی و برخی از دیگر رسانه‌های جمعی  ترویج  می‌کنند و آشکارا در تقابل با پیمان نامه جهانی حقوق کودک  که  کشور ما‌ نیز از سال ۱۳۷۳به آن پیوسته و ملزم به اجرای آن است قرار می گیرند .
به راستی آیا با این حجم از مسائل حل نشده ی کودکان از یک طرف و  دربند کردن معلمان و اموزگاران شریف پرسشگر و مطالبه گر از طرف دیگر،  می‌توان امیدی به توسعه عدالت آموزشی و ایجاد دسترسی برابر  به آموزش با کیفیت برای همه ی کودکان را  داشت؟

چگونه است که از مافیای کنکور، مافیای سرسخت‌تر امتحانات نهایی هم قد علم می‌کند و علیرغم اعتراض مجلس و دولت و  شخص وزیر آموزش و پرورش و  والدین و دانش آموزان و.. هیچکس  توانایی لغو مصوبه نامطلوب تاثیر معدل امتحانات نهایی در کنکور  را ندارد؟  چگونه است که  از وجود عدالت آموزشی سخن می گوییم  اما ردیف مربوط به حمایت از کودکان کار از قانون برنامه هفتم توسعه حذف می‌شود؟
چگونه است که بودجه سرانه دانش آموزی در این کشور در مقایسه با بودجه بسیاری از دستگاهها و سازمان‌های دیگر تقریبا هیچ است و اراده‌ای برای افزایش بودجه این وزارتخانه وجود ندارد؟
آیا با وجود این همه تبعیض‌ و بی‌عدالتی‌ می‌توان امیدی به توسعه داشت؟

در چنین شرایطی و در  آستانه‌ی آغاز سال تحصیلی جدید،  ما جمعی از سازمان‌های مدنی حامی کودکان، ضمن تبریک روز دانایی و بالندگی به دانَش آموزان و معلمان و خانواده‌ها، موارد زیر را با تاکید فراوان مطالبه می‌کنیم:

۱- متاسفانه چندین سال است  که با پولی شدن آموزش و پرورش و عدم توجه به زیرساختهای آموزشی در مناطق محروم،  از توسعه عدالت آموزشی فاصله گرفته و عملا نظام آموزشی طبقاتی شده است. از این رو پایبندی عملی به شعار توسعه عدالت آموزشی و همچنین اجرای بند مغفول مانده سی‌ام قانون اساسی مطالبه جدی فعالان حقوق کودک است.
۲-تاکید می‌کنیم که کودکان مهاجر و پناهنده مطابق با پیمان نامه جهانی حقوق کودک، حق برخورداری از آموزش و تحصیل و سایر خدمات اجتماعی را دارند.
۳-وزارت اموزش و پرورش بیش از دیگر سازمان‌ها باید پایبند به مفاد پیمان نامه جهانی حقوق کودک بوده و پرهیز از سیاست‌زدگی  در تصمیم سازی‌ها و سیاستگذاری‌های  اموزشی و پرورشی، به کارگیری نیروهای کارآمد و کاردان و متخصص در برنامه ریزی‌ها و تدوین کتب درسی از وظایف اصلی این وزارتخانه است.
۴-حذف مصوبه کنکوری و عقب راندن مافیاهای مختلف در عرصه اموزشی کشور مطالبه جدی فعالان حقوق کودک، دانش آموزان و خانواده‌های آنان است.
۵- توجه و احترام به زبان مادری در مدارس و توجه به آموزش با کیفیت و طراحی محتوای اموزشی متناسب با نیازهای کودکان و همچنین طراحی و تدوین محتواهای آموزشی بر اساس  نیازهای اقلیمی محل زندگی دانش آموزان از دیگر موارد مورد تاکید سازمان‌های مدنی است
۶-کودکان کار، کودکان بازمانده از تحصیل و کودکان در شرایط‌دشوار،  نیازمند توجه جدی برای ورود به چرخه تحصیل و دنیای کودکی هستند.  همکاری وزارت رفاه و وزارت اموزش و پرورش و استفاده موثر از تجربیات میدانی سازمان‌های مردم‌نهاد در این زمینه،  می‌تواند در مسیر تحقق این مهم بسیار راهگشا باشد .
با امید به ساختن جهانی شایسته کودکان
اول مهر ماه ۱۴۰۳
۱-موسسه یاریگران کودکان کار پویا
۲-موسسه توانمندسازی ندای ماندگار
۳-گروه فرهنگی اجتماعی کیانا
۴-موسسه توانمندسازی مهر و ماه
۵-گروه تلاشگران یاری همدل
۶-انجمن پرنده درخت کوچک
۷-انجمن حمایت از حقوق کودکان
۸-موسسه مهرآفرین پناه عصر
۹-انجمن درخت کوچک زندگی
۱۰-انجمن دوستداران کودک پویش
۱۱-انجمن آموزشی، پژوهشی پویا
۱۲-موسسه تاک سرزمین من
۱۳-موسسه شکوفایی استعداد‌های کودکان مهر
۱۴-موسسه انسان دشواری وظیفه
۱۵-انجمن حمایت از کودکان کار
۱۶-انجمن یاری کودکان در معرض خطر

یازدهمین جشنواره کتاب مهر نیز به پایان رسید.