برنامه سال 1398
به علت حجم زياد، امكان بارگذاری فايل های برنامه های تفصيلی وجود نداشته و خلاصه ای در قالب جدول قرار داده ایم از این رو، علاقمندان می توانند برای مشاهده کامل برنامه با موسسه ارتباط برقرار کنند.
موسسه توانمندسازي مهروماه شمیرانات
اسفند 1397
مقدمه
به روزهای پایانی سال ۹۷ نزدیک میشویم.سالی که با افزایش تورم و گرانی آغاز شد و آثار فشارهای سیاسی و اقتصادی جهانی در زندگی خانواده ها بخصوص دهک های پایین آشکار و پررنگ تر شد.در چنین شرایطی می بایست منتظر سقوط اجتماعی بیشتر و افزایش آسیب های اجتماعی نیز بود.افزایش تعداد مراجعین به موسسه نشان از افزایش قشرآسیب پذیر در جامعه می باشد.در این میان مهر و ماه بنا به توان خود سعی در پوشش خانواده ها بر اساس اولویت های هم سو با رویکرد موسسه را داشته است.
تجربه چند سال فعالیت ، مارا در باورمان به رویکرد توان افزایی خانوده ها مصمم تر ساخته و توانسته ایم به الگوهایی در این مسیر دست یابیم.تقسیم بندی کلیه فعالیت هادر قالب پروژه های مشخص با همین رویکرد،موسسه را از دام افتادن در چرخه بی نتیجه خیریه ای مصون داشته و میتوان امید داشت که در سال آینده بر فعالیت های ترویجی و عام تر فرصت بیشتری قائل شدو این در برنامه پیش رو بیشتر مشهود می باشد. قالب برنامه سال ۹۷ مطابق سال قبل می باشد و فقط تغییری در بخش فرهنگی و هنری با توجه به فعالیت خانه فرهنگ و هنر مهرو ماه ایجا شده است. نتایج عملکرد فعالیتهای خانه فرهنگ و هنر در قالب ساختمانی به همین نام به ما نشان داد که حضور کودکان با نامی به دور از کلیشه های رایج ان جی اوها ، آنان را راغب تر به استفاده از این فضاها میکند. سال ۹۷ سومین سالی بود که بر اساس برنامه از پیش نگاشته شده جلو رفت.خوشبختانه در بخش مستند نگاری فعالیت ها بهتر از سالهای قبل عمل شد و در واقع میتوان گفت که به یک اصل پذیرفته شده سازمانی تبدیل شده است.از آنجا که برنامه توسط خود کمیته های اجرایی و با همکاری اعضا تهیه میشود ،گزارشهای کمیته ها به نوعی راهنمای برنامه ها نیز میگردد.
کل پروژه های در دست انجام موسسه عبارتند از : حمایت تحصیلی کودکان شامل ۱۶۷ کودک ، آموزش پیش دبستانی ۹۴ کودک ، آموزشهای تکمیلی شامل زبان در سه سطح و کلاسهای تقویتی ۱۸۵ کودک،آموزش سواد آموزی زنان ۱۰۵ نفر، خانه فرهنگ و هنر ۱۷۰ کودک ،حرفه آموزی و کارآفرینی و پروژه های پژوهشی.کلیه پروژه های فوق با همکاری تیم مددکاری اجتماعی و روانشناسی صورت می پذیرد.به منظور انجام کلیه برنامه های یاد شده نیازبهتیم های ستادی مانند روابط عمومی و منابع انسانی و برنامه ریزی و مالی است که برنامه کمیته های فوق نیز در انتها آمده است.
یکی از فعالیتهای مهمی که در سال جاری صورت پذیرفت تبدیل هر کدام از پروژه ها به پروپوزال مشخص و تهیه آیین نامه اجرایی پروژه برای تعدادی از پروژه ها مانند حمایت تحصیلی بود که در برنامه ۹۸ تکمیل بقیه آیین نامه های پروژه ها دیده شده است.در مجموع ۳۷۵ کودک و ۳۴۴ زن از خدمات موسسه به نوعی بهره میبرند و همه اطلاعات بصورت سیستمی در مستندات موسسه ضبط میگردند. گزارش کامل عملکرد ۷۹ در بهار سال آینده پس از تجمیع کلیه گزارشهای سه ماهه کمیته ها و همچنین نتایج پایش کمیته ها توسط کمیته پژوهش، ارسال خواهد شد.
برنامه حاضر شامل چند بخش می باشد.در بخش نخست که آموزش می باشد ، شامل کودکان پیش دبستانی و کودکان بازمانده از تحصیل و آموزشهای تکمیلی و در نهایت آموزش زنان می باشد. با توجه به مراجعه بیش از حد تصور برای ثبت نام کودکان پیش دبستانی مجبور به تغییراتی در برنامه ۹۷ شدیم که با فضای فیزیکی موجود امکان افزایش در سال ۹۸ دیگر وجود ندارد و در سال ۹۸ برای ۶۰ کودک در ۴ کلاس بودجه بندی شده است.در خصوص کودکان بازمانده از تحصیل باز هم در حد امکان سعی بر ثبت نام همه کودکان در مدارس دولتی خواهد بود مگر کودکانی که کبر سن داشته و یا به هر دلیلی امکان حضور در مدارس دولتی را بنا به تشخیص تیم مددکاری و روانشناسی ندارند.آموزش رسمی این کودکان در مدرسه غیرانتفاعی رهیار دیده شده است و آموزشهای غیررسمی و تقویتی در مهر و ماه صورت خواهد گرفت. بنا به دلیل افزایش تعداد کودکان حمایت تحصیلی نیاز به کلاسهای تقویتی بیش از هر سالی خواهد بود که باز هم با کمبود فضا مواجه خواهیم بود.در واقع به دلیل کمبود فضا برای تشکیل کلاسها در سال جاری مجبور به کم کردن کلاسهای زبان شدیم.تدوین آیین نامه حمایت تحصیلی راه را برای نگاه منسجم تر به این پروژه باز کرده و در صورت تامین فضا قادر به پذیرش کودکان بیشتری در این طرح خواهیم بود. در قسمت آموزش زنان با توجه به کمبود فضا مجبور به اجاره اتاقی از سرای محله در فرحزاد شده ایم وکلاسهای سوادآموزی زنان در آنجا برگزار میگردد.که همه این موارد در گزارش تفصیلی سال ۹۷در بهار ۹۸ تهیه و ارسال خواهد شد.
بخش دوم اختصاص به فعالیتهای خانه فرهنگ و هنر و برنامه های پیش رو دارد.فعالیتهای خانه فرهنگ در تابستان افزایش می یابد و در فصول دیگر صبح ها برای کلاسهای پیش دبستانی و کارگاههای مادران استفاده میشود. تهیه دستورالعمل پذیرش کودکان در خانه فرهنگ و هنر در سال ۹۸ در دستور کار قرار گرفته و رویکرد تعریف شده عبارت است از پذیرش از اسامی انتخابی بر اساس پرونده ها از تیم مددکاری )بانظر خود کودک( و در نهایت از طریق فراخوان محلی خواهد بود. همانطور که در مقدمه به آن اشاره شد. رویکرد اصلی موسسه برای کاهش آسیب توان افزایی خانواده بوده لذا بخش حرفه آموزی و کار آفرینی توان گسترش برای سال جدید را به شرط تامین فضای مناسب داشته و میتواند نقش مهمی در کاهش کار کودکان داشته باشد.
همکاری با نهادهای مسئول در این بخش آغاز شده و با پیگیری در سال آینده امید است که به نتایجی برسد.هر چند تجربه چندین ساله نشان داده که موسسه می بایستی از برنامه ها و حرکتهای خود به امید همکاری نهادهای دولتی بازنماند. بخش دیگری از برنامه به فعالیتهای مدون کمیته مددکاری اجتماعی و روانشناسی اختصاص دارد.این کمیته که به نوعی مادر همه کمیته های اجرایی داخلی می باشد و با تشکیل پرونده برای کلیه افراد خدمات گیرنده و سطح بندی آنها بر اساس نیازها و امکانات با توجه به رویکرد موسسه برنامه ریزی میکند.با توجه به عدم امکان گسترش فعالیتهای موسسه و کمبود فضای کار پذیرش مراجعین جدید محدود تر شده و هدف بر این است که با توانمندسازی خانواده ها و کاهش نیازشان به خدمات موسسه و کاهش سطح خدمات بتوان به افراد جدید خدمات ارائه داد. در برنامه های کمیته های منابع انسانی و پژوهش تغییر چندانی نبوده اما در بخش روابط عمومی تغییر ساختاری دیده شده که به گسترش فعالیت های برونی و همچنین بازاریابی برای فروش محصولات کارآفرینی کمک خواهد کرد. مطابق معمول بخش پایانی برنامه به قسمت مالی اختصاص دارد.متاسفانه با افزایش بیش از حد قیمتها در سال جاری و تسری آن به سال بعد پیش بینی مناسبی از این بخش نداریم.آنچه که فعلا در این برنامه دیده شده است افزایش ۲۰ درصدی کلیه هزینه ها می باشد اما امیدوار به تثبیت قیمتها در سال آینده نمیتوان بود.رویکرد موسسه به استفاده بیشتر از نیروهای داوطلب و کمک مالی بیشتر از طرف حامیانی است که بتوانند بیشتر پشتیبانی کنند و همچنین صرفه جویی بیشتر در هزینه ها.هرچند واقعا در استفاده بهینه از منابع توجه جدی وجود دارد.
اینجا موسسه «مهر و ماه» است.
موسسهای که از سال ۹۱ مأمنی شد برای زنان و کودکان در معرض آسیبهای اجتماعی محلات حاشیه نشین تهران.
ما در مهروماه، حمایت از حقوق زنان و کودکان در معرض آسیبهای اجتماعی، به ویژه کودکان کار وکودکان بازمانده از تحصیل را سرلوحه کار خود قرارداده و بر این باوریم که با ارائه خدمات حمایتی (بر بستر نگاه علمی مددکاری اجتماعی و روانشناسی و ارائه خدمات درمانی و بهداشتی و…)، آموزش و حرفهآموزی مادران و کودکان و در نگاه کلانتر آگاهیرسانی و ترویج حقوق زنان و کودکان، میتوان مسیر زندگی خانوادههای بسیاری را در جهت مثبت تغییر داد.
کودکان همین امروز نیازمند حمایت و رسیدن به حقوق انسانی و اجتماعیشان هستند. فردا برای کودکان دیر است.
حمایت از مهر و ماه
کلیه هزینههای موسسه مهر و ماه توسط حامیان مردمی تامین میشود.
برای مشاهده گزارشهای مالی موسسه اینجا را کلیک کنید.
- حمایتهای نقدی:
واریز مبلغ به شماره حسابهای موسسه:
شماره حساب:
۲۰۲-۸۵۰-۵۳۵۸۸۱۳-۱
شماره کارت:
۶۲۷۴۱۲۱۹۴۰۰۰۱۶۱۳
شماره شبا:
IR۱۳۰۵۵۰۰۲۰۲۸۵۰۰۵۳۵۸۸۱۳۰۰۱
تماس با موسسه
تهران، اتوبان یادگار امام شمالی، خیابان ایثارگران شمالی، خیابان امام زاده داوود، کوچه عموئی، پلاک۴
تماس با موسسه
۰۲۱-۲۲۳۸۲۶۶۵
۰۲۱-۲۲۳۸۵۲۶۴
تماس با روابط عمومی
۰۹۳۰۳۱۷۵۶۸۰
پست الکترونیک
info@mehr-o-mah.com